Serviceaftale og lovpligtigt eftersyn

Med en serviceaftale hos Polarkøl er du sikret en professionel servicepartner. Vores serviceteknikere er specialister i dit køleanlæg, og hjælper dig godt i gang.

IMG 3679

Vi er din professionelle servicepartner

Ikke mange anlægsejere er oplyst om, at dansk lovgivning  kræver at køleanlæg med 1 kg kølemiddel eller derover skal årligt have lavet lovpligtigt serviceeftersyn af en person, som om har fået den fornødne instruktion. Køleanlæg med en fyldning med 2,5 kg kølemiddel skal ligeledes have lavet årligt serviceeftersyn, dog af en certificeret tekniker, som opfylder alle kravene til DS/EN ISO 9001:2015. 

Hos Polarkøl opfylder vi alle kravene. Vi er ISO certificeret og alle vores medarbejdere er sagkyndige. Vi er derfor leveringsdygtige indenfor lovpligtig serviceeftersyn af alle typer køleanlæg. 

IMG 2996

Tryghed og fordele ved en serviceaftale hos Polarkøl

En serviceaftale kan være en god investering for din virksomhed, da driftstop på køleanlæg kan være dyrt og forsage tabt omsætning. For at forebygge nedbrud kræver dit køleanlæg, ligesom andre maskiner, løbende vedligeholdelse og udskiftning af enkelte dele. Med løbende eftersyn af dit køleanlæg kan du sikre en stabil drift med minimale udgifter. 

Ved et lovpligtigt eftersyn kontrollerer vi køleanlægget jf. Arbejdstilsynets bekendtgørelser. Samtidig dokumenterer vi eftersynet i en detaljeret servicerapport. 

Fordele ved en serviceaftale på dit klima eller køleanlæg

 • Minimerer risikoen for nedbrud
 • Optimeret drift og reduceret energiforbrug
 • Forlænger køleanlæggets levetid
 • Inkluderer det lovpligtige eftersyn
 • Rabat ved akut behov for service af en køletekniker
 • Telefonisk support
 • Dokumentation til myndigheder

Vælger du at lave en serviceaftale hos Polarkøl, får du adgang til en lang række fordele, der er med til at sikre, at dit anlæg altid yder optimalt. Vores serviceteknikere er specialister i dit anlæg, og hjælper dig altid godt i gang. Som ny kunde hos Polarkøl kommer du nemt og hurtigt i gang med din serviceaftale. Du skal blot skrive en mail til info@polarkol.dk. Så kontakter vi dig.

Arb (1)

Hvad indebærer et lovpligtigt serviceeftersyn?

Ved eftersynet skal der bl.a. kontrolleres:

AT vejledning - 5.1. Eftersyn af køleanlæg.

 • At gasdetektorer eller iltmålere fungerer korrekt
 • At sikkerhedsventilerne fungerer korrekt. Sikkerhedsomløbsventiler skal verificeres efter fabrikantens anvisninger. Såfremt der ikke findes anvisninger fra fabrikanten, skal sikkerhedsomløbsventiler verificeres minimum hvert 4. år, forudsat at en anlægget findes en primær sikkerhedsventil. Findes der ikke en sikkerhedsventil i anlægget, skal sikkerhedsomløbsventiler kontrolleres / verificeres årligt.
 • At der ikke er utætheder i anlægget
 • At ventilationen er effektiv
 • At alarmer fungerer ved den rette indstilling
 • At afbrydere og startknapper fungerer efter hensigten.

Læs mere i bekendtgørelsen af trykbærende udstyr.

Kontakt os og hør nærmere
Unavngivet

Dit ansvar som anlægsejer

Det er dit ansvar som anlægsejer, at sørge for at overholde lovpligtigt eftersyn af dit køleanlæg. Dansk køl og varme har udarbejdet en folder, hvori du kan læse mere om dit ansvar som anlægsejer. 

Du kan se den her, dit ansvar som anlægsejer.

Professionel rådgivning efter dine behov

Polarkøl hjælper dig med at finde den bedste løsning til din virksomhed. Uanset om du har brug for køl, frys eller en helt anden løsning, tilbyder vi altid professionel rådgivning.  

Kontakt os